Tehnologia laser oferă cele mai rapide metode de debitare, gravare și fotogravare de pe piață pentru o gamă largă de materiale. Comparativ cu tehnologiile de prelucrare tradiționale, prelucrarea cu laser asigură un grad de detaliere incomparabil mai mare și posibilitatea de realizare de piese de dimensiuni mult mai mici.

Aveți posibilitatea de a beneficia de avantajele acestei tehnologii fie independent, comandând servicii de debitare și/sau gravare laser, fie comandând servicii de producție și/sau design pentru obiecte a căror modalitate de execuție optimă este reprezentată de prelucrarea laser.

Utilizarea tehnologiei laser pentru prelucrarea materialelor are o vastă aplicabilitate în diverse domenii, datorită accesibilității și vitezei de lucru. Prin prelucrare laser se pot realiza cu ușurință piese sau obiecte cu design personalizat atunci când există materialul prelucrabil și un desen vectorial 2D în baza căruia să se realizeze prelucrarea.

Avantajele tehnologiei laser atunci când doriți să debitați sau să gravați materiale corespunzătoare în scopul obținerii de: piese de mici dimensiuni sau cu detalii fine, piese mari sau mici cu grosimi de până la 10 mm (în funcție de materialul dorit) sau piese din materiale flexibile sau fragile, care nu s-ar preta la metode tradiționale de debitare mecanică.

Domeniile de aplicabilitate ale prelucrării laser sunt numeroase, de la realizarea de obiecte custom pentru toate industriile creative – arhitectură, design, modă, artă, advertising, scenografie și creații handmade – până la realizarea de piese sau subansambluri pentru producția publicitară, machete de prezentare sau prototipuri.

DEBITARE LASER

Caracteristica principală a debitării laser este culoarea mai închisă a cantului materialului prelucrat, excepție făcând doar materialele plastice care nu își modifică nuanța în urma prelucrării.

Recomandăm ca în cazul pieselor pline, fără goluri, dimensiunile minime ale acestora să fie mai mari sau egale 5x5mm, iar în cazul celor de tip trafor, cu goluri, distanța dintre goluri să fie mai mare de 1-1,5 mm în funcție de materialul ales. Grosimea razei laser la debitare este comparabilă cu 0,2 mm în funcție de materialul ales.

GRAVARE LASER

Gravura de linie este procedeul de inscripționare a materialelor cu desen de linie. Rezultatul obținut este similar cu cel al pirogravurii însă la un grad de finețe și de detaliare incomparabil mai mare.

Prelucrare cu gravura de linie se poate face la grosimi și adâncimi diferite care sunt însă relative, putând fi doar comparate între ele nu și măsurate. Cele mai vizibile gravuri de linie sunt realizate pe materiale lemnoase sau celulozice, acestea rezultând de culori mai închise decât suprafața materialului.

GRAVARE LA SUPRAFAȚĂ

Gravura de suprafață este procedeul de acoperire a unei suprafețe cu o succesiune de gravuri de linie orizontale, foarte apropiate între ele. Mărirea densității liniilor de gravură, tradusă prin mărirea pasului de gravură, duce la o acoperire uniformă a unei suprafețe dar și la mărirea timpului de producție.

Schimbările de culoare ale materialului în cazul prelucrării vor avea loc cu precădere în cazul materialelor lemnoase și celulozice deși există și o serie de materiale plastice special gândite pentru gravura de suprafață.

FOTOGRAVURA

Fotogravura este procedeul prin care se realizează gravuri de suprafață gradient în baza unor imagini alb-negru cu un contrast foarte bun. Rezultatul obținut în urma gravurilor laser de imagine va fi totdeauna o variantă ușor abstractizată a acelei imagini.

Calitatea și aspectul fotogravurii depind atât de rezoluția și contrastul imaginii model dar și de comportamentul materialului suport. Cele mai reușite fotogravuri se pot realiza pe materiale lemnoase și celulozice dar și pe o serie de materiale plastice create special.

Serviciile executate cu laser mai sunt cunoscute și sub următoarele denumiri:

Debitare laser, decupare laser, decupare plexic, fotogravura, gravura hârtie, gravare pixuri, gravare pahare, personalizare pahare, Etichete inox, Etichete industriale, Etichete aluminiu